Met een Multiroom wifi versterker heb je in de gehele woning een snel en betrouwbaar draadloos netwerk. Het grote voordeel van een Multiroom Wifi netwerk is dat je maar één netwerknaam of SSID hebt. Het systeem werkt met één router en verschillende satellieten. De satellieten plaats je op verschillende plekken in de woning of op kantoor voor een maximaal bereik en hoogste snelheid. Bekijk in de top 10 de beste Multiroom wifi die zijn beoordeeld met de beste reviews en ervaringen.

De beste Multiroom wifi van 2022

Een goede wifi in huis, maar ook op kantoor, is erg belangrijk. Veel apparaten zijn verbonden met een draadloos netwerk en kunnen hierdoor met elkaar communiceren. Met een Multiroom wifi versterker heb je een krachtig draadloos netwerk waarbij je een snelle verbinding hebt. Verschillende merken zoals Netgear, Google of TP-Link bieden de Multiroom wifi versterkers in verschillende modellen en packs aan. Wat is nu de beste Multiroom wifi van 2022? De ervaringen, reviews en tests kun je bekijken in de top 10 beste Multiroom wifi versterkers.

Top 10 Multiroom wifi versterkers

Draadloos internet moet goed werken. Dit wil je thuis maar ook zakelijk moet de wifi goed in orde zijn. Door gebruik te maken van een Multiroom wifi netwerk heb je één router en verschillende satellieten die het wifi signaal versterken. Het is een booster voor je netwerk zonder dat jij hier iets van merkt. Het systeem schakelt automatisch naar de beste satelliet voor de snelste verbinding. In de top 10 Multiroom wifi versterkers kun je eenvoudig bekijken welke modellen tot de topklasse behoren. In de top 10 Multiroom wifi versterkers zie je de beste modellen met de hoogste reviews en testresultaten.

Best geteste Multiroom wifi 2022:

TP-LINK Deco M9 Plus - Multiroom wifi systeem

TP-LINK Deco M9 Plus - Multiroom wifi systeem

Het multiroom wifi systeem bestaat uit drie losse stations die allen met elkaar communiceren middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning binnen een paar minuten wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. De totale snelheid is 2300 Mbps. Het systeem is compatibel met Smart Home.


op bol.com

Netgear Orbi RBK53 - Multiroom Wifi

Netgear Orbi RBK53 - Multiroom Wifi

De Multiroom Wifi oplossing zorgt ervoor dat je huis voortaan beschikt over één groot draadloos netwerk. De RBK53 bestaat uit één Orbi-router en twee satellieten, deze combinatie is ideaal voor een huis met 3 verdiepingen. Orbi is een Tri-band netwerkoplossing. Hierdoor beschikt dit systeem over 3 aparte wifi-banden (één 2,4 GHz en twee 5 GHz). De RBK53 haalt een gecombineerde snelheid van 3000 Mbps.


op bol.com

TP-Link Deco X60 - Multiroom wifi systeem - AX - WIFI 6

TP-Link Deco X60 - AX - WIFI 6 systeem

De TP-Link Deco X60 is een multiroom wifi systeem voorzien van WIFI 6 / WIFI AX. Met dit TP-Link mesh systeem geef je je thuisnetwerk een boost in dekking, snelheid en capaciteit. Dankzij de WIFI 6 technologie, is je wifisysteem in staat om dataverkeer efficiënter te verwerken. Vergroot de wifi-dekking op elk moment door eenvoudig meer Deco's toe te voegen.


op bol.com

Linksys Velop Tri Band - Multiroom Wifi Systeem

Linksys Velop Tri Band - Multiroom Wifi Systeem

Met een gecombineerde snelheid van 3000Mbps biedt deze range extender een stabiele verbinding voor alle verbonden apparaten. Zo kan je naadloos streamen, gamen en downloaden zonder haperingen. De modernste versleutelingsstandaarden garanderen de veiligheid van de privacy in het gehele WiFi-netwerk.


op bol.com

TP-Link Deco M5 - Multiroom WiFi systeem - Triple Pack

TP-Link Deco M5 Triple Pack - Multiroom WiFi systeem

De TP-Link Deco M5 is een multiroom wifi systeem bestaande uit drie losse stations. Deze drie stations communiceren allen met elkaar middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. De totale snelheid is 1200 Mbps. Het systeem is compatibel met Smart Home.


op bol.com

Netgear Orbi RBK23 Micro - Multiroom Wifi Systeem - Router + 2 satellieten

Netgear Orbi RBK23 Micro - Router + 2 satellieten

Met Orbi heeft Netgear een ware alles-in-één netwerkoplossing gecreëerd die een stabiel netwerk opzet zonder haperingen of verlies van snelheid. De Multiroom Wifi oplossing zorgt ervoor dat je huis voortaan beschikt over één groot draadloos netwerk. Orbi is een Tri-band netwerkoplossing, wat betekent dat het gebruik maakt van 3 aparte wifi-banden (een 2,4 GHz en twee 5 GHz). De RBK23 haalt een gecombineerde snelheid van 2167 Mbps.


op bol.com

Netgear Orbi RBK852 - Multiroom Wifi - 2 pack

Netgear Orbi RBK852 - 2 pack

De set-up van Orbi bestaat uit een basisstation gecombineerd met één satellietstekker die draadloos met elkaar in verbinding staan. Over kabels trekken hoef je je dus geen zorgen te maken. De RBK852 haalt een snelheid van 1200mbps op de 2.4 GHz band en 4800 Mbps op de 5 GHz band.


op bol.com

TP-Link Deco E4 - Multiroom Wifi - Triple Pack

TP-Link Deco M4 - Multiroom Wifi Systeem

De TP-Link Deco M4 is een multiroom wifi systeem bestaande uit een basis station en losse satellieten. Deze allen met elkaar middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. Dit systeem geeft een complete dekking voor het hele huis, het kent geen haperingen en heeft geen verlies van snelheid.


op bol.com

devolo Magic 2 wifi - Wifi Powerline - Multiroom wifi kit

Devolo Magic 2 wifi - Wifi Powerline - Multiroom wifi kit

Deze devolo Magic 2 wifi kit bestaat uit één hoofdadapter en twee extra wifi adapters. Net zoals een normale powerline kit, maakt de Magic serie gebruik van je stroomnetwerk om het signaal door te sturen. Hierdoor creëer je één groot wifinetwerk doorheen je huis, zonder dat je extra kabels moet trekken. Deze set is ideaal voor intensief internetgebruik.


op bol.com

Google Nest WiFi Router en WiFi Punt - Multiroom WiFi Systeem

Google Nest WiFi Router en WiFi Punt - Multiroom WiFi Systeem

Deze Nest Wifi-apparaten werken samen om overal in je huis snelle en betrouwbare wifi te leveren en buffering te voorkomen. Ze zorgen voor tot maar liefst 210 m² aan dekking. Eén Nest Wifi-router met één Wifi-punt is sterk genoeg om tot tweehonderd verbonden apparaten te verwerken en snel genoeg om meerdere 4K-video's tegelijk te streamen. De totale wifi snelheid is 2300 Mbps.


op bol.com

Nieuwste multiroom wifi van 2022

Het internet verandert snel. Steeds meer gaat er digitaal of wordt via het internet aangestuurd. Met de nieuwste Multiroom wifi netwerken gaat dit probleemloos en zonder enige vorm van storingen. Het draadloze internet van nu is razendsnel. Dit gaat met Wifi 6 (802.11 ax) nog sneller omdat met Wireless AX snelheden tot maximaal 4800 Mbps kunnen worden gehaald. Omgerekend zijn dat ongeveer 1.000 foto’s van 5 Mb per seconde! In bovenstaande top 10 zie je de nieuwste Multiroom wifi versterkers. Omdat de lijst zeer frequent wordt geüpdatet, is de lijst altijd actueel en voorzien van de nieuwste Multiroom wifi versterkers.

Hoe werkt een Multiroom wifi versterker?

De werking van een Multiroom wifi netwerk is net even anders als van een standaard wifi versterker. Een Multiroom is namelijk voorzien van meerdere versterkers die samen één netwerk vormen. Deze versterkers worden ook wel satellieten genoemd. Hierdoor heb je één netwerknaam (SSID) waarmee je op hetzelfde draadloze netwerk blijft verbonden. Het maakt daarbij niet uit waar je bent of met welke satelliet je bent verbonden.  Je kunt een Multiroom wifi versterker op twee manieren aansluiten namelijk bedraad en draadloos. Beide kun je terugvinden in de top 10 met de beste Multiroom wifi versterkers.

De beste Multiroom wifi versterker met kabel

Wanneer je de mogelijkheid hebt dan is het bedraad aansluiten van een Multiroom wifi netwerk de beste keuze. Op deze manier heb je vanaf de Router een rechtstreekse verbinding met de satelliet zonder verlies van data of kans op storing. De Router van het Multiroom systeem zoekt automatisch naar de satellieten in het netwerk en koppelt dit aan elkaar. Er hoeft daardoor een extra kabel te worden getrokken. Elke Multiroom wifi versterker is bedraad aan te sluiten. De best geteste en meest populaire kun je in de top 10 bekijken.

De beste draadloze Multiroom wifi versterker

Indien je niet de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van kabels dan kun je een Multiroom wifi ook eenvoudig draadloos aansluiten. Plaats de satellieten op plekken waar je een slechte wifi hebt maar nog wel binnen het bereik van de router. De beste draadloze Multiroom wifi versterkers kun je in bovenstaande top 10 bekijken. De satellieten van Netgear geven met een kleur aan of je de juiste positie hebt gevonden. Dit maakt het plaatsen erg eenvoudig. Maak daarbij ook handig gebruik van de App.

Multiroom wifi packs

Als vuistregel zou je op elke verdieping een satelliet moeten plaatsen. Dit kan in de woonkamer, slaapkamer, werkkamer, zolder of in bijvoorbeeld een schuur of garage. Omdat het signaal vaak slecht door de betonnen vloer gaat, heeft het de voorkeur om op elke verdieping een eigen satelliet/ versterker te plaatsen. Omdat je daardoor meerdere versterkers nodig hebt, kun je kiezen uit verschillende packs. Hierin zit een router en twee of meerdere versterkers. Hoe groter het gebied, hoe meer satellieten er nodig zijn. Het meest verkocht zijn de 3 pack, 4 pack en 5 pack bundels.

Veelgestelde vragen over een Multiroom wifi netwerk

Multiroom en Mesh zijn beide wifi systemen die gebruik maken van verschillende routers en satellieten. Daardoor heb je één wifi naam in het gehele huis. Beide systemen communiceren met de router en versterken zo het wifi signaal. Het verschil tussen een Multiroom wifi systeem en Mesh Wifi is dat bij Mesh de satellieten ook onderling met elkaar communiceren. Je krijgt zo als het ware een web met verbindingen waardoor je altijd een goede verbinding hebt.

Een Mesh wifi is altijd een Multiroom, maar een Multiroom is niet altijd een Mesh. In de top 10 met Multiroom wifi systemen bekijk je eenvoudig welke modellen als beste zijn getest en de beste reviews hebben ontvangen.

Een Access point maakt van een bedraad netwerk een draadloos netwerk. Vaak hebben de access points een eigen netwerknaam en heeft het een beperkt bereik. Een Multiroom wifi kun je vergelijken met een Access Point maar heeft het een veel groter bereik doordat meerdere satellieten hetzelfde wifisignaal versturen. Het grootste voordeel is dat je verbonden bent met één netwerk dat automatisch schakelt naar de beste versterker.

Een Powerline adapter is klein van formaat en maakt van een stopcontact een netwerkaansluiting. Dit kan bedraad maar ook draadloos zijn. Er zijn adapters die onderling met elkaar communiceren waardoor er één netwerk mogelijk is. Dit is vergelijkbaar met de Multiroom wifi. Dit systeem plaats je echter niet rechtstreeks in het stopcontact maar plaats je uit het zicht. Een Multiroom wifi heeft vaak een groter bereik dan een Powerline adapter. Bekijk in de top 10 wat het bereik is van de beste Multiroom wifi versterkers.

Verschillende merken hebben een goed Multiroom wifi systeem op de markt gebracht. In de top 10 zie je welke daarvan de beste modellen heeft. De merken die door ons als beste zijn beoordeeld zijn:

De plek waar je een satelliet plaatst, is erg belangrijk. Deze moet namelijk ver genoeg van de ander staan om het bereik maximaal te vergroten, maar nog wel binnen het bereik van de router of een andere satelliet. Enkele voorbeelden waar veel versterkers worden geplaatst zijn in de slaapkamer, woonkamer en op zolder.

Ook buiten zoals in een schuur of garage kan een Multiroom wifi versterker worden geplaatst. Je kunt deze versterkers in een kast plaatsen, maar op het plafond monteren kan ook. Voor zakelijke toepassingen wordt die laatste veel gedaan.

De Multiroom wifi systemen die wij hebben getest zijn niet aan te sluiten met een POE. Er zijn verschillende Access points die je wel kunt voeden met een UTP kabel.

Alle door ons getest wifi versterkers werken met een dual band of tri-band. Dit wil zeggen dat ze op 2.4 Ghz en 5 Ghz het signaal verzenden. Het beste en snelste netwerk krijg je met een 5 Ghz verbinding. Deze is het snelst en minst gevoelig voor storing. Wel is het bereik minder ver dan bij de 2,4 Ghz. Met de beste Multiroom wifi versterkers uit de bovenstaande top 10 is dit echter geen probleem.

De maximale snelheid wordt bepaalt door de frequentie of band. De 2.4 Ghz heeft een groter bereik maar een langere snelheid dan de 5 Ghz band. De maximale snelheid kun je in onderstaand schema bekijken. In de top 10 Multiroom wifi versterkers kun je zien welke model bepaalde wifi standaarden heeft.

  • 802.11n (Wireless N): Maximaal 450 Mbps
  • 802.11 ac (Wireless AC): Maximaal 2600 Mbps
  • 802.11 ax (Wireless AX): Maximaal 4800 Mbps