Met een Powerline adapter kun je eenvoudig een bedraad netwerk aanleggen waarbij je geen extra kabels hoeft te trekken. Je maakt gebruik van het lichtnet. Je steekt een Powerline simpelweg in het stopcontact en verbindt deze met je router. Op de plek waar je een verbinding wilt stop je de andere adapter in het stopcontact en de verbinding is gemaakt. Wat zijn de beste Powerline adapters en scoren boven gemiddeld om aan te raden voor thuis of op kantoor? Bekijk de top 10 Powerline adapters met de nieuwste en populairste adapters van 2022.

De beste Powerline adapters van 2022

Alleen de beste Powerline adapters van 2022 zijn hieronder, in de top 10, te bekijken. Op basis van testresultaten en reviews is de lijst samengesteld. Doordat wij de verschillende Powerline adapters ook zelf testen, kunnen wij uit eigen ervaring spreken over wat de beste Powerline Adapters van 2022 zijn. Wil je een snel, stabiel en storingsvrij netwerk zonder kabels te trekken? Kies dan voor één van de beste Powerline adapters van 2022!

Top 10 Powerline adapters

Door het grote aanbod van Powerline adapters kan het lastig zijn om het best passende model voor jouw situatie te vinden. De top 10 Powerline adapters laat overzichtelijk zien welke modellen als beste zijn getest en zijn voorzien van de beste reviews en ervaringen. Met behulp van deze top 10 kies je altijd de beste Powerline adapter van 2022 waardoor jij zonder enige hapering kunt streamen op elke locatie binnenshuis.

Best geteste Powerline adapters 2022:

TP-Link TL-WPA4220T KIT - Wifi Powerline

TP-Link TL-WPA4220T KIT - Wifi Powerline

De TP-Link TL-WPA4220T is een wifi powerline kit bestaande uit drie adapters die je internetverbinding naar elke ruimte in huis brengt via het elektrische leidingennet in je woning. Met de powerline adapters van TP-Link zet je binnen enkele minuten probleemloos een powerline netwerk op - stekker erin en klaar. Dankzij de HomePlug AV technologie biedt de TL-WPA4220T je een stabiele en snelle datatransmissie tot 600 Mbps over een leidinglengte tot 300 meter.


op bol.com

Devolo dLAN 550 Duo+ - Powerline zonder wifi

Devolo dLAN 550 Duo+ - Powerline zonder wifi

Met de dLAN 550 Duo+ kit zet je een bedraad thuisnetwerk op via je stroomnetwerk. De verschillende powerline adapters geven het signaal door via je stroomnetwerk, waardoor extra kabels trekken verleden tijd is. 550 Mbps is ideaal voor dagelijks gebruik. Denk hierbij aan browsen en streamen. Deze powerline beschikt slechts over een fast ethernetaansluiting. De range+ technologie zorgt voor een nog stabielere internetverbinding met een duidelijk groot bereik.


op bol.com

TP-Link TL-WPA8631 KIT - AV1300 Gigabit Powerline Wifi Kit

Steek de TL-PA8010P in de muur en sluit hem aan op de router. Sluit vervolgens de TL-WPA8631P aan op een willekeurig gewenst stopcontact. Dat is het. U bent klaar! Met de nieuwste Mesh technologie werkt de kit samen met uw bestaande router om een ​​één Mesh-netwerk te vormen. Hierdoor hoeft u niet te wisselen van netwerknaam en kunt u genieten van naadloze streaming met een hoge snelheid.


op bol.com

TP-Link TL-PA4010P KIT - Powerline-adapter - Zonder wifi

TP-Link TL-PA4010P KIT - Powerline-adapter - Zonder wifi

Voor de powerline kit is er geen configuratie nodig - steek de adapter eenvoudig in een stopcontact en je creëert in een mum van tijd een netwerk. Dankzij het geïntegreerde stopcontact gaat er bovendien geen stopcontact verloren. De TL-PA4010PKIT is een uitstekende keus voor wanneer je eenvoudig een multimedia entertainment netwerk wilt creëren. Er kan geen wifi-hotspot mee worden opgezet.


op bol.com

Netgear PL1000 - Powerline zonder wifi

De Netgear PL1000 maakt van je elektriciteitsnet in huis een supersnel netwerk. Met twee AV1000 adapters (max 16 adapters uitbreiden) kun je in je hele huis, in iedere kamer snel internet aanleggen. Dit in slechts een paar seconden tijd. De Powerline Netgear PL1200 haalt hoge snelheden tot 1000 Mbps en heeft een Gigabit ethernetpoort. Er kan geen wifi netwerk mee worden opgezet.


op bol.com

AVM FRITZ!Powerline 1260E - Wifi Powerline

AVM FRITZ!Powerline 1260E - Wifi Powerline

De FRITZ!Powerline 1260E WLAN Set is ideaal voor intensieve netwerk gebruikers. Grote afstanden tussen de apparaten hebben geen invloed op de kwaliteit en snelheid, tot maar liefst 1.200 Mbit/s, van de overdracht. De 2 x 2 MIMO-technologie maakt gebruik van twee aderparen. Hierdoor is een tot 60% grotere reikwijdte in het stroomnet mogelijk.


op bol.com

TP-Link TL-PA4010 KIT - Powerline zonder wifi

TP-Link TL-PA4010 KIT - Powerline zonder adapter wifi

De set-up van Orbi bestaat uit een basisstation gecombineerd met één satellietstekker die draadloos met elkaar in verbinding staan. Over kabels trekken hoef je je dus geen zorgen te maken. De RBK852 haalt een snelheid van 1200mbps op de 2.4 GHz band en 4800 Mbps op de 5 GHz band.


op bol.com

TP-Link TL-PA4022P KIT - Powerline adapter

De TL-PA4022PKIT is een uitstekende keus wanneer je eenvoudig een netwerkverbinding wilt creëren zonder kabels te hoeven trekken. De maximale snelheid via het lichtnet is 600Mbps. De set beschikt niet over een extra wifi verbinding. Dankzij de handige pass through raak je geen stopcontact kwijt.


op bol.com

devolo Magic 2 wifi - Wifi Powerline - Multiroom wifi kit

Devolo Magic 2 wifi - Wifi Powerline - Multiroom wifi kit

Deze devolo Magic 2 wifi kit bestaat uit één hoofdadapter en twee extra wifi adapters. Net zoals een normale powerline kit, maakt de Magic serie gebruik van je stroomnetwerk om het signaal door te sturen. Hierdoor creëer je één groot wifinetwerk doorheen je huis, zonder dat je extra kabels moet trekken. Deze set is ideaal voor intensief internetgebruik.


op bol.com

TP-Link TL-WPA4220 KIT - AV600 - Duo Wifi Powerline adapter

TP-Link TL-WPA4220 KIT - AV600 - Duo Wifi Powerline adapter

De TL-WPA4220 heeft een Wi-Fi kloon toets voor uitbreiding van het bereik. Dit betekent dat de naam van het netwerk (SSID) en het wachtwoord van je router automatisch worden gekopieerd. Een fluitje van en cent. De adapter beschikt over 2 ethernetpoorten waarop je apparaten kunt aansluiten. De TL-WPA4220 Powerline adapter heeft een maximale draadloze snelheid tot 300 Mbps.


op bol.com

Nieuwste Powerline adapters van 2022

In het bovenstaand overzicht zijn de nieuwste Powerline adapters te bekijken die zijn voorzien van de beste beoordelingen. Hiermee krijg je het beste netwerk zonder dat je een internet kabel hoeft te trekken. Wanneer er een nieuwe Powerline adapter op de markt verschijnt zal deze worden getest. Voldoet hij aan onze eisen en behoort bij tot de top 10? Dan plaatsen wij hem hierboven. Zo is de top 10 Powerline adapters altijd actueel.

Hoe werkt een Powerline adapter?

De werking van een Powerline adapter is anders dan een normale wifi versterker. Ook verschilt het van Multiroom of Mesh wifi. De Powerline adapter maakt namelijk gebruik van een stopcontact. Via het lichtnet wordt een verbinding gemaakt waardoor je met twee adapters een verbinding kunt maken, zonder dat je daarvoor een internet kabel hoeft te trekken. Op elke willekeurige plek in huis kun je een internet verbinding maken. Het is met de nieuwste Powerline adapters niet meer een belemmering om een verbinding te maken met een andere ‘groep’ uit de meterkast. Er zijn grofweg twee versies die hieronder nader worden beschreven.

De beste Powerline adapters met of zonder wifi versterker

De meest eenvoudige Powerline adapter van bijvoorbeeld TP-Link heeft enkel de mogelijkheid om een bedrade verbinding te maken. Wil je op deze plek ook het wifi versterken? De beste Powerline adapters kunnen ook voorzien zijn van een wifi versterker. Zo profiteer je niet alleen van een snel bedraad internet, maar ook het draadloze internet is prefect geregeld (Je kunt dit dan vergelijken met een extra Access point.) De beste Powerline adapters met of zonder wifi versterker kun je bekijken in de bovenstaande top 10. De adapters worden uitgebreid getest en beoordeeld zodat in het bovenstaand overzicht enkel de beste en nieuwste Powerline adapters worden weergegeven. Met deze Powerline adapters maak je op elke willekeurige plek in je woning verbinding met het internet. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een stopcontact.