Een goede wifi gaat gepaard met een goede dekking en een hoge snelheid. Door gebruik te maken van Mesh wifi heb je altijd een goede dekking en ben je verzekerd van een hoge snelheid. Mesh wifi is geavanceerder dan een Multiroom wifi. Zo maakt Mesh wifi ook onderling verbinding met elkaar om een zo optimaal mogelijk wifi netwerk te garanderen. In de top 10 op deze pagina kun je de beste Mesh wifi systemen bekijken.

De beste Mesh wifi versterker van 2022

De Mesh wifi versterker wordt vaak vergeleken met een Multiroom wifi omdat de systemen erg op elkaar lijken qua uiterlijk, prijs als de snelheid. Toch zijn er verschillen. In de top 10 kun je zien welke wij als beste ervaren en welke het beste zijn getest door de experts. Wifi moet goed werken. De beste Mesh wifi versterkers van 2022 zorgen voor de snelste verbinding, het grootste bereik en voorkomen haperingen of storingen in het netwerk.

Top 10 Mesh wifi versterkers

Het aanbod van Mesh wifi is groot. Er zijn niet alleen verschillende merken maar ook vele modellen die onderling van elkaar verschillen. Zo is de één meer geschikt voor kleinere ruimtes terwijl de ander beter tot zijn recht komt in een grotere ruimte of geschikt is om buitenshuis te gebruiken. Met behulp van de top 10 best geteste Mesh wifi versterkers kun je de systemen bekijken die als beste zijn getest en zijn voorzien van de hoogste scores in reviews.

Best geteste Mesh wifi van 2022:

Netgear Orbi RBK852 - Multiroom Wifi - 2 pack

Netgear Orbi RBK853 Mesh - 3 pack

De set-up van Orbi bestaat uit een basisstation gecombineerd met twee satellieten die draadloos met elkaar in verbinding staan. Over kabels trekken hoef je je dus geen zorgen te maken. De RBK853 haalt een snelheid van maximaal 6000Mbps, verdeeld over 1200mbps op de 2.4 GHz band en 4800 Mbps op de 5 GHz band.


op bol.com

TP-LINK Deco M9 Plus - Multiroom wifi systeem

TP-LINK Deco M9 Plus - Multiroom mesh wifi systeem

Het multiroom wifi systeem bestaat uit drie losse stations die allen met elkaar communiceren middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning binnen een paar minuten wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. De totale snelheid is 2300 Mbps. Het systeem is compatibel met Smart Home.


op bol.com

Linksys Velop Tri Band - Multiroom Wifi Systeem

Linksys Velop Tri Band - Mesh Wifi Systeem

Met een gecombineerde snelheid van 3000Mbps biedt deze range extender een stabiele verbinding voor alle verbonden apparaten. Zo kan je naadloos streamen, gamen en downloaden zonder haperingen. De modernste versleutelingsstandaarden garanderen de veiligheid van de privacy in het gehele WiFi-netwerk.


op bol.com

Netgear Orbi RBK53 - Multiroom Wifi

Netgear Orbi RBK53 - Multiroom Mesh Wifi

De Multiroom Wifi oplossing zorgt ervoor dat je huis voortaan beschikt over één groot draadloos netwerk. De RBK53 bestaat uit één Orbi-router en twee satellieten, deze combinatie is ideaal voor een huis met 3 verdiepingen. Orbi is een Tri-band netwerkoplossing. Hierdoor beschikt dit systeem over 3 aparte wifi-banden (één 2,4 GHz en twee 5 GHz). De RBK53 haalt een gecombineerde snelheid van 3000 Mbps.


op bol.com

TP-Link Deco S4 - Mesh Wifi - 3-pack

TP-Link Deco S4 - Mesh Wifi - 3-pack

De Deco Mesh technologie geeft je een betere wifi ervaring in alle richtingen, met hogere wifi snelheden en een sterk wifi signaal voor een heel groot huis. De Deco S4 zorgt voor een sterk Wifi signaal in elke hoek van uw huis. De totale wifi snelheid is 1200 Mbps. Je kunt het systeem eenvoudig uitbreiden door losse Mesh satellieten te plaatsen.


op bol.com

TP-Link Deco X60 - Multiroom wifi systeem - AX - WIFI 6

TP-Link Deco X60 - AX - WIFI 6 systeem

De TP-Link Deco X60 is een multiroom wifi systeem voorzien van WIFI 6 / WIFI AX. Met dit TP-Link mesh systeem geef je je thuisnetwerk een boost in dekking, snelheid en capaciteit. Dankzij de WIFI 6 technologie, is je wifisysteem in staat om dataverkeer efficiënter te verwerken. Vergroot de wifi-dekking op elk moment door eenvoudig meer Deco's toe te voegen.


op bol.com

Netgear Orbi RBK23 Micro - Multiroom Wifi Systeem - Router + 2 satellieten

Netgear Orbi RBK23 Micro - Router + 2 satellieten

Met Orbi heeft Netgear een ware alles-in-één netwerkoplossing gecreëerd die een stabiel netwerk opzet zonder haperingen of verlies van snelheid. De Multiroom Wifi oplossing zorgt ervoor dat je huis voortaan beschikt over één groot draadloos netwerk. Orbi is een Tri-band netwerkoplossing, wat betekent dat het gebruik maakt van 3 aparte wifi-banden (een 2,4 GHz en twee 5 GHz). De RBK23 haalt een gecombineerde snelheid van 2167 Mbps.


op bol.com

TP-Link Deco M5 - Multiroom WiFi systeem - Triple Pack

TP-Link Deco M5 Triple Pack - Multiroom WiFi systeem

De TP-Link Deco M5 is een multiroom wifi systeem bestaande uit drie losse stations. Deze drie stations communiceren allen met elkaar middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. De totale snelheid is 1200 Mbps. Het systeem is compatibel met Smart Home.


op bol.com

TP-Link Deco E4 - Multiroom Wifi - Triple Pack

TP-Link Deco M4 - Multiroom Wifi Systeem

De TP-Link Deco M4 is een multiroom wifi systeem bestaande uit een basis station en losse satellieten. Deze allen met elkaar middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. Dit systeem geeft een complete dekking voor het hele huis, het kent geen haperingen en heeft geen verlies van snelheid.


op bol.com

Google Nest WiFi Router en WiFi Punt - Multiroom WiFi Systeem

Google Nest WiFi Router en WiFi Punt - Multiroom WiFi Systeem

Deze Nest Wifi-apparaten werken samen om overal in je huis snelle en betrouwbare wifi te leveren en buffering te voorkomen. Ze zorgen voor tot maar liefst 210 m² aan dekking. Eén Nest Wifi-router met één Wifi-punt is sterk genoeg om tot tweehonderd verbonden apparaten te verwerken en snel genoeg om meerdere 4K-video's tegelijk te streamen. De totale wifi snelheid is 2300 Mbps.


op bol.com

Nieuwste Mesh wifi van 2022

De ontwikkelingen op het gebied van wifi gaan erg snel. Daar waar nu een snelheid van 3000 Mbps een uitzondering is, zijn de nieuwste Mesh wifi systemen al klaar voor Wifi 6, dat een snelheid heeft tot maximaal 6000 Mbps. Deze snelheden zijn bij zakelijk gebruik of bij gebruik in grote ruimtes erg geschikt. De nieuwste Mesh wifi van 2022 zijn onder andere verkrijgbaar bij de bekende merken van Netgear (Orbi) en TP-Link (Deco). In de bovenstaande top 10 kun je onder andere de nieuwste Mesh wifi van 2022 terugvinden. De snelste wifi herken je aan het Wifi 6 of wifi standaard 802.11AX.

Hoe werkt een Mesh wifi versterker?

Elk Mesh wifi systeem heeft een basisstation dat is gekoppeld aan twee of meer satellieten. Deze satellieten plaats je op centrale locaties in de woning. Het is aan te raden om op elke verdieping minimaal 1 satelliet te plaatsen. Elke satelliet staat in verbinding met het basisstation. De satellieten staan onderling ook met elkaar in verbinding. Hierdoor vullen ze elkaar aan en heb je een optimale dekking met een zeer hoge snelheid. 

De beste Mesh wifi versterker met kabel

Indien de mogelijkheid bestaat is het altijd aan te raden om een Mesh wifi systeem bedraad aan te sluiten. Hierdoor bestaat er vrijwel geen kans op storing en is je wifi altijd bereikbaar. De beste bedrade Mesh wifi versterkers kun je in bovenstaande top 10 bekijken. Doordat Mesh onderling met elkaar contact maakt kan het elkaar aanvullen als er een soort piek ontstaat. Zijn er veel apparaten aangesloten op één satelliet en dreigt de verbinding daardoor trager te worden? De andere satellieten zullen dan bijspringen waardoor je ongemerkt kunt blijven internetten, tv kijken, beeld bellen of streamen.

De beste draadloze Mesh wifi versterker

Het is niet altijd mogelijk om een bedraad netwerk aan te leggen die tevens een wifi signaal uitzend. Je zult dan moeten kiezen voor een draadloze Mesh wifi versterker. Doordat de beste draadloze Mesh wifi versterkers werken met een Tri-band, heb je geen snelheidsverlies. Deze derde frequentie wordt gebruikt om onderling te communiceren. Dit in tegenstelling tot traditionele wifi versterkers. De snelheid kan daarmee tot 50% per versterker afnemen. Zit je op zolder en heb je daar een tweede versterker dan heb je slechts 25% van de totale snelheid. Met de beste draadloze Mesh wifi versterker heb je op zolder, de garage, tuin of elke andere kamer geen snelheidsverlies.

Mesh wifi packs

De beste dekking met een Mesh wifi heb je door op verschillende plekken in huis een satelliet te plaatsen. Een gemiddelde woning heeft voldoende aan een multipack van 3. Deze bestaat uit één basisstation, de router, en heeft twee satellieten die elders geplaatst kunnen worden. Doordat niet elke woning of kantoor hetzelfde is, kun je kiezen uit verschillende Mesh wifi packs. Er zit geen verschil in kwaliteit of snelheid bij een grotere of kleinere Mesh wifi pack. In bovenstaande top 10 kun je de beste Mesh wifi systemen bekijken. Hierbij kan gekozen worden voor meerdere satellieten in een daarbij horende wifi pack. Bij twijfel adviseren wij een pack met extra satelliet te kiezen. Dit is altijd voordeliger dan er achteraf nog een extra aan te schaffen.

Populaire merken:

Er zijn verschillende bekende merken die een Mesh wifi systeem in het assortiment hebben zitten. De bekende merken zijn:

Bovenstaande merken zijn dan ook terug te vinden in de top 10 met beste mesh wifi versterkers. Doordat dit overzicht zeer regelmatig wordt voorzien van een update is de top 10 altijd actueel.