Met een Access point maak je in een handomdraai een eenvoudig draadloos netwerk. Er zijn vele verschillende Access points verkrijgbaar. Op deze pagina kun je de top 10 beste Access points van 2022 bekijken. De lijst is samengesteld op basis van zelf uitgevoerde testen en beoordelingen op basis van reviews en ervaringen. Doordat de lijst met grote regelmaat wordt geüpdatet, kun je hieronder altijd de nieuwste en beste Access points bekijken.

De beste Access points van 2022

Er zijn diverse bekende merken die de Access points produceren. De ontwikkeling hiervan staat niet stil. Zo is een Access point van een aantal jaren oud een stuk trager en mogelijk ook onveiliger dan de beste Access points van 2022. Deze zijn voorzien van de nieuwste wifi standaarden, beveiligingsmogelijkheden en uitbreidingsopties. De beste Access points van 2022 kun je in de onderstaande top 10 bekijken.

Top 10 Access points

Het samenstellen van de top 10 Access points gaat op basis van verkoopcijfers, gebruikerservaringen, reviews en eigen testresultaten. Op deze manier is de top 10 voorzien van de beste Access points. De top 10 geeft een goede indicatie van de mogelijkheden indien je van een bedraad netwerk een draadloos netwerk wilt maken. De top 10 laat zien dat het op verschillende manieren kan, elk met een eigen prijskaartje, eigenschappen en mogelijkheden. Kies je voor een eenvoudige oplossing of je later ook nog kunnen uitbreiden? Bekijk de verschillende Access points in de onderstaande top 10 en vergelijk de mogelijkheden.

Best geteste Access points 2022:

Ubiquiti Networks UAP-AC-LR-5 - Five Pack

Ubiquiti Netwerk UAP-AC- 5 Pack

De Access points van Ubiquiti zijn een veelgebruikt merk bij het zakelijk gebruik. De set is middels PoE aan te sluiten waardoor er geen extra voeding hoeft te worden aangesloten. De maximale snelheid is 1350 Mbps verdeeld over 450 Mbps via de 2.4 Ghz en 867 Mbps via 5 Ghz. Je kunt deze set eenvoudig uitbreiden met losse AP's van hetzelfde merk.


op bol.com

TP-LINK Deco M9 Plus - Multiroom wifi systeem

TP-LINK Deco M9 Plus - Access point systeem

De TP-Link Deco M9 kan eenvoudig worden ingesteld als Access point en bestaat uit drie losse stations die allen met elkaar communiceren middels wifi mesh technologie. Hierdoor is de hele woning binnen een paar minuten wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. De totale snelheid is 2300 Mbps. Het systeem is ook compatibel met Smart Home.


op bol.com

Netgear Orbi RBK53 - Multiroom Wifi

Netgear Orbi RBK53 - Access point

De Orbi RKB53 is een eenvoudig in te stellen Access point en zorgt ervoor dat je huis voortaan beschikt over één groot draadloos netwerk. De RBK53 bestaat uit één Orbi-router en twee satellieten, deze combinatie is ideaal voor een huis met 3 verdiepingen. Stel de Orbi router in als Access Point en het neemt al je bestaande instellingen automatisch over. De RBK53 haalt een gecombineerde snelheid van 3000 Mbps.


op bol.com

TP-LINK EAP245

TP-LINK EAP245

De TP-Link EAP245 is een draadloos dual-band gigabit access point die plafond monteerbaar is. Het biedt gelijktijdig 450 Mbps op 2.4 GHz en 1300 Mbps op 5 GHz aan. Totaal heeft de TP-Link EAP 245 Access point een snelheid van 1750 Mbps. Voeding door middel van PoE is mogelijk. Dit maakt de installatie erg eenvoudig.


op bol.com

Ubiquiti Networks UAP

Ubiquiti Access point Pro PoE

De Ubiquiti Access point Pro is een bedoeld voor grote ruimtes met veel gebruikers die gebruik maken van wifi. De maximale snelheid bij 2,4 GHz is 450 Mbps en bij 5 GHz 1300 Mbps. Via PoE is deze access point eenvoudig aan te sluiten binnen een Ubiquiti netwerk.


op bol.com

Netgear Orbi RBK23 Micro - Multiroom Wifi Systeem - Router + 2 satellieten

Netgear Orbi RBK23 Micro - Access point

Met Orbi heeft Netgear een ware alles-in-één netwerkoplossing gecreëerd die een stabiel netwerk opzet zonder haperingen of verlies van snelheid. De Acces point modus zorgt ervoor dat je huis voortaan beschikt over één groot draadloos netwerk dat ook blijft werken met je moden van KPN of Ziggo. De RBK23 haalt een gecombineerde snelheid van 2167 Mbps.


op bol.com

TP-Link Deco M5 - Multiroom WiFi systeem - Triple Pack

TP-Link Deco M5 Triple Pack - Access point systeem

De TP-Link Deco M5 is een wifi versterker dat werkt met een Access point systeem bestaande uit drie losse stations. Deze drie stations communiceren allen met elkaar middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. De totale snelheid is 1200 Mbps. Het systeem is compatibel met Smart Home.


op bol.com

Netgear WAC104 - Netwerk Accesspoint

Netgear WAC104 - Netwerk Accesspoint

Haal de maximale snelheid uit je apparaten en upgrade je draadloze netwerk naar Wireless AC met de Netgear WAC104. Verbind het access point met je netwerk en creëer een wifi-hotspot voor je laptop, smartphone en andere draadloze apparaten. Zonder verlies van snelheid! De Access Point haalt snelheden tot 1200 Mbps. Daarnaast kun je er ook drie andere apparaten bedraad op aansluiten.


op bol.com

TP-Link Deco X60 - Multiroom wifi systeem - AX - WIFI 6

TP-Link Deco X60 - WIFI 6 Access point

De set-up van Orbi bestaat uit een basisstation gecombineerd met één satellietstekker die draadloos met elkaar in verbinding staan. Over kabels trekken hoef je je dus geen zorgen te maken. De RBK852 haalt een snelheid van 1200mbps op de 2.4 GHz band en 4800 Mbps op de 5 GHz band.


op bol.com

TP-Link Deco E4 - Multiroom Wifi - Triple Pack

TP-Link Deco M4 - AP

De TP-Link Deco M4 is een Access point bestaande uit een basis station en losse satellieten. Deze allen met elkaar middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. Dit systeem geeft een complete dekking voor het hele huis, het kent geen haperingen en heeft geen verlies van snelheid.


op bol.com

Nieuwste Access points van 2022

Bovenstaande lijst met aanbevelingen is met de grootste zorg samengesteld en wordt regelmatig geüpdatet met de nieuwste Access points van 2022. Bij de verschijning van een nieuw model zal deze worden getest en, indien de kwaliteit goed genoeg is, worden opgenomen in de bovenstaande top 10. Hoe beter de resultaten zijn van de nieuwste Access point, hoe hoger deze in de top 10 wordt geplaatst. De lijst is daardoor altijd actueel waardoor je de nieuwste en beste Access point kunt bekijken.

Hoe werkt een Access point?

De werking van een Access point verschilt niet veel van andere wifi netwerken of wifi versterkers. Het maak van een bedraad netwerk een draadloos netwerk. Afhankelijk van het model is dit een eigen netwerk, maar het kan ook een aanvulling zijn op een bestaand draadloos netwerk. Er zijn verschillende Multiroom wifi systemen of Mesh wifi die je kunt instellen als Access point. Het systeem zal zich daardoor integreren in je bestaande netwerk waardoor je eenvoudig kunt communiceren tussen bedrade en draadloze apparaten.